PENKIOS IDĖJOS, KAIP UŽIMTI VAIKUS NIŪRIAIS RUDENS VAKARAIS - Supuosi

PENKIOS IDĖJOS, KAIP UŽIMTI VAIKUS NIŪRIAIS RUDENS VAKARAIS

Vaikai itin trumpai gali išlaikyti dėmesį ir būti susidomėję vienu dalyku, jie spirga ir nuolat lekia, tad neretai, atėjus rudeniui, mums, mamoms, labai sunku sugalvoti vaikams veiklos, kuri sudomintų juos ilgiau nei 15 minučių. Todėl mes dalinamės keliomis idėjomis, kaip užimti vaikus niūriais rudens vakarais.

 

Sukurkite erdvę kūrybai

Kūryba vaikams yra labai naudinga veikla, prisidedanti prie smulkiosios motorikos, skonio, vaizduotės ir kūrybiškumo ugdymo, tad erdvė, kuri leistų jiems kurti, vaiko kambaryje tiesiog privaloma! Tam paskirkite vieną kambario kampelį: pastatykite nedidelį staliuką, ant jo visada turėtų būti spalvinimo priemonės, spalvotas ir paprastas popierius, akvarelė, teptukai. Vaikai labai mėgsta piešti ( ir ne tik ant popieriaus!). Prekybos centruose lengvai galima rasti juodos piešimo lentos dažų, nudažykite jais sieną, stalą ar tiesiog spintos duris,  – ten vaikas galės piešti, kiek pageidauja jo maža širdelė! Kita labai puiki idėja – tapetai skirti piešimui, jais galima išklijuoti vieną vaikų kambario sieną ar dalį jos. Leiskite vaikui nuspalvinti profesionaliai nupieštus piešinius, taip jis išmoks pasirinkti formą ir spalvą, taip pat kaligrafijos pagrindų, tai yra labai naudinga, kai jis eina į mokyklą.

 

Tegul sūpynės iš lauko keliauja namo!

Supimasis vaikams yra ypatingai svarbus - jis ramina, stiprina raumenis ir gerina vaiko aplinkos suvokimą.  Šaltuoju sezonu, deja, išeiti į lauką su savo mažuoju ir pasidžiaugti supimosi malonumais dažnai nepavyksta, todėl sūpynes galime pasikabinti vaikų kambaryje. Sūpynių pasirinkimas yra labai platus, galite rinktis medines, kabančio lašelio formos, o gal netgi tiktų hamakas? Sūpynių ar hamako spalvas galite derinti prie užuolaidų, patalynės ar kilimų, kad kambarys išlaikytų spalvų koloritą. Sūpynėse vaikas laiką gali leisti aktyviai, išdykauti, supti savo mylimiausius žaisliukus! Tačiau taip pat sūpynės gali tapti ir nusiraminimo bei knygos skaitymo vieta.

 

Tvirtovė vaikams

Jeigu vaikas nemėgsta suptis – puikia poilsio ir užimtumo vieta gali tapti ,,tipi” palapinė. Maža palapinė, į kurią Jūsų mažieji gali įlįsti ir ramiai pasislėpti nuo viso pasaulio, patiks kiekvienam vaikui. ,,Tipi” vaikams sukuria saugumo jausmą, kurio jiems kartais taip reikia. Jei norite, kad Jūsų vaikas čia jaustųsi dar jaukiau, pakabinkite burbulinių lempučių girliandą, papuoškite įdomių formų pagalvėlėmis. Palapinė taps net tik Jūsų vaiko slėptuve, bet ir jo žaislų tvirtove, kur vyks įdomus ir spalvingas gyvenimas, kuris užims jūsų vaiką valandų valandas ir lavins jo kūrybiškumą ir vaizduotę.

 

Laikas kepti

Ruduo - tai metas, kai obuolių pyragu ir cinamonu pakvimpa namai, o sausainių kepimas tampa smagia laisvalaikio pramoga. Išmokykite savo vaikus kepti naminius sausainius kartu su Jumis ir pamatysite, kiek džiaugsmo tai suteikia . Ingredientų maišymas, sausainių formelių pasirinkimas ir norimos formos išspaudimas tešloje bei kepinių dekoravimas patiks kiekvienam vaikui. Dekoravimui galite naudoti uogienę, įvairius riešutus bei džiovintas ar šaldytas  uogas, ir ,žinoma, šokoladą! O smagiausia dalis- skanauti šviežiai iškeptų sausainių bei pasidalinti jais su tėčiu, močiute, sese ar kitais.

 

Rudens gėrybės

Nebūtina laukti Rudenėlio šventės, kad Jūsų mažieji galėtų eksperimentuoti su rudeninėmis gėrybėmis - obuoliais, kaštonais, moliūgais, cukinijomis, klevo lapais ,- viskuo,  ką galima rasti lauke rudeninių pasivaikščiojimų metu. Galite duoti Jūsų vaikui užduotį pagaminti gyvūnėlį ar monstriuką bei pačiam sugalvoti, kokius produktus galėtų panaudoti. Tai padės lavinti vaiko planavimo įgūdžius  ir kūrybiškumą. Arba galite duoti turimas gėrybes ir leisti vaikui pačiam nuspręsti ,ką nori iš to pagaminti. Taip galėsite pristatyti vaikui sezonų kaitą, paaiškinti, kokios daržovės bei vaisiai auga tam tikru metų laiku.

 

Kruopų piešiniai

Atspausdinkite įvairių žvėrelių, vaisų, mėgstamų herojų spalvinimo piešinukų, neturinčių smulkių detalių. Išdėliokite šalia įvairių kruopų - grikių, avižų, ryžių, smulkių makaronų, lęšių. Užduokite  apklijuoti paveiksliuką įvairiausiomis kruopomis. Ši užduotis lavins motoriką, supažindins su biriais produktais.

Jei vaikas per aktyvus, ir jam ši užduotis atrodys neįdomi, tuomet galite kartu pagaminti kruopų barškučius. Į mažus indelius sudėkite skirtingas kruopas ir pasiklausykite, kokius garsus jos skleidžia. Tada  jau galite kurti muziką.

 

Ruduo, deja, ne visada leidžia džiaugtis spalvotais krentančiais lapais ir paskutiniais saulės spinduliais, tad tenka laiką praleisti namuose. Išbandykite šias penkias idėjas, kurios padės užimti vaiką šaltesniu laikotarpiu, gal kai kurios veiklos netgi taps Jūsų maža rudenine tradicija.

 

8 komentarai (-ų)

] Ulayusen vmm.sjca.supuosi.lt.rbc.jt http://slkjfdf.net/

ofenakora

] Eviruboz zyq.xpmy.supuosi.lt.mln.dz http://slkjfdf.net/

uofkanujay

] Pukapaju prj.anue.supuosi.lt.bez.nb http://slkjfdf.net/

ikeyzucirx

] Icasumivi edd.fhfi.supuosi.lt.bol.cz http://slkjfdf.net/

asucizekejilb

] Unodak uzu.lisp.supuosi.lt.ern.ei http://slkjfdf.net/

arugorf

Rašyti komentarą